Kapcsolat

Mecsek Klíma
Rácvárosi út 68.
Pécs, 7634
72/ 534-761
Fax: 72/ 336-797
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.mecsekklima.hu

Fan-coil klímaberendezések

holegballonNapjaink egyik legkorszerűbb és közkedveltebb hűtő-és fűtőberendezései a fan-coil rendszerek. Tervezése a magasabb komfort igények kielégítésére szolgált, ennek megfelelően magas színvonalú, minőségi termékek. 

A berendezés egy lamellás hőcserélő felület, amelyen egy ventilátor segítségével a helyiség levegőjét áramoltatjuk keresztül. Olyan mint egy radiátor. Nagy hőcserélő felületének és a ventilátoros levegőkeringetésnek köszönhetően a fan-coil rendszerek fűtésre és hűtésre is alkalmasak. És épp ebben rejlik a különlegessége.

Kétcsöves fan-coil rendszer

Használata rendkívül egyszerű, csak ki kell választani a hőmérsékletnek megfelelően a hűtési illetve a fűtési üzemmódot. Családi házak esetében a leggyakoribb. Arra kell figyelni, hogy a rendszert még az építés során érdemes beszerelni, különben csak nagyobb bontási munkálatokkal lehet megoldani az elhelyezését.

Négycsöves fan-coil rendszer

A négycsöves berendezésnek az az előnye a kétcsöves fan-coil rendszerrel szemben, hogyazonos időben képes hűteni vagy fűteni, automatikusan, emberi beavatkozás nélkül képes az átállásra. Így az is előfordulhat, hogy az őszi átmeneti időben a lakás egyik helyiségét fűti, míg a másikat ezzel egy időben hűti!

A fan-coil rendszerek egyik pozitívuma, hogy költsége alacsonyabb, mint egy hagyományos fűtőrendszer és klíma együttesé. Sőt az energiafogyasztásuk is alacsony! További előnye, hogy rendkívül gyorsan felfűtik a helyiséget, illetve szellőztetésre, a levegő szűrésére is alkalmas.