Kapcsolat

Mecsek Klíma
Rácvárosi út 68.
Pécs, 7634
72/ 534-761
Fax: 72/ 336-797
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.mecsekklima.hu

D&T párásítók

Felhasználási terület

parasito dtAz emberi közérzetre és egészségre nagy hatással van apáratartalom. A nem megfelelő páratartalom esetén kötőhártya irritáció, bőrviszketés léphet fel. A nem megfelelő körülmények csökkentik az ember munkavégző képességét, és kihatással lehet az egészségére.
A nem megfelelő, túl alacsony páratartalom nem csak az emberre káros, hanem egyes technológiai folyamatokra, bizonyos anyagok feldolgozására és tárolására is kedvezőtlenül hat.
 
 A páratartalom olyan mint a hőmérséklet, nem mindenki egyforma értéken érzi jól magát, de az általánosságban elmondható, hogy azegészséges érték általában 40-55 % relatív páratartalom között van, 2-24 C- on.  A relatív páratartalom azt jelzi, hogy az adott hőmérsékletű levegőben, a maximálisan lehetséges "oldott" páratartalomhoz képest hány százalékot ért el a levegőben lévő páratartalom, ezért a mértékegysége a %. Ha a ködképződést tekintjük 100 %- nak, vagyis amikor már több vizet nem képes a levegő pára formájában felvenni, akkor a relatív páratartalom megmutatja,  ennek hány százaléka van ténylegesen jelen. Az abszolút pára tartalom pedig azt jelzi, egy kg levegő, hány gramm vízpárát tartalmaz ténylegesen, ezért mértékegysége gramm/kg.
Télen, hidegben nagyon kicsi a levegő párafelvevő képessége, ezért a relatív páratartalom magas (90 %), viszont az abszolút páratartalom nagyon kicsi.

Hogyan növeljük a levegő páratartalmát?

 

Számos módszer létezik a levegő páratartalmának a növelésére.
A vízcsepp porlasztásos elven működő légmosók alkalmazásával fennáll a veszély, hogy mikroorganizmusokat porlasztunk a levegőbe, ezért azok alkalmazása, mint légnedvesítők, visszaszorulóban van. Ezzel szemben a merülő elektródás, alacsony nyomású gőzfejlesztők, a víz forralásával teljesen csíramentesítik azt, nem áll fenn fertőzés veszélye.
Ezért a merülő elektródás készülékek, a svájci munkavédelmi intézet a SUVA (www.suva.ch) szerint, a legalkalmasabbak az olyan terek nedvesítésére, ahol személyek is tartózkodhatnak.

Gőzfejlesztő változatai

parasito dt 2A gőzfejlesztők két féle alapkivitelben rendelhetők, melyek az alkalmazott  szabályzást illetően térnek el egymástól. A berendezések egyéb alkatrészei, a vízutántöltő rendszer, a henger, az elektródák és az iszap leeresztő rendszer mindkét készüléktípus esetében azonosak.
A két berendezés még a rendelhető kiegészítők szerint mutat eltérést.
 

EASY kivitel: az egyszerűbb, olcsóbb kivitel, alapfunkciókkal, technológiai alkalmazásokhoz. 

DT kivitel: a több szolgáltatást nyújtó, beépített szabályzóval rendelkező, korszerű szabályzóval, kényesebb alkalmazásokhoz.
 
Steam Fit: Speciális változat, gőzfűrdők, wellness aplikációk számára, Windows alapú vezérlőprogrammal,akár illatanyagok adagolását szabályzó kivitelben is!

A két kivitel közti eltérések

  DT EASY
arányszabályzás, működési vezérlés standard standard
2 db. külső kapcsoló relé standard  
1 db. külső kapcsoló relé   standard
arányos páratartalom érzékelő csatlakozás standard  
fokozat szabályzás, programozhatóság standard  
beállítható gőzteljesítmény 10 állású DIP kapcsolókkal   standard
LCD és LED kijelző standard  
LED kijelző   standard
helyi viszonyokhoz programozható, a gyakran használt paraméterek gyors elérésűek standard  
a kijelzőn leolvashatóak a programozott értékek: a beállított páratartalom érték, az aktuális érték, aktuális gőzteljesítmény, áramerősség kijelzése standard  
teszt funkció (szelep, csatlakozások stb.) standard  
soros kommunikációs port rendelhető rendelhető
óra rendelhető rendelhető
arányos maximális páratartalom határoló rendelhető  
digitális bemenet rendelhető  
analóg bemenet rendelhető  
gőzporlasztó 4 - 23 kg/h rendelhető rendelhető
távirányító kábelezés 1,2 km- ig rendelhető rendelhető
PC csatlakozás rendelhető  

 Kattintson a D&T párásító műszaki adataiért!

ujgombok01