Kapcsolat

Mecsek Klíma
Rácvárosi út 68.
Pécs, 7634
72/ 534-761
Fax: 72/ 336-797
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.mecsekklima.hu

  SINCLAIR CFO-20N

PÁRÁTLANÍTÓ BERENDEZÉS

 

  A SINCLAIR CFO-20N a gyártó új páramentesítő modellje, mely a nagyon sikeres CFO-20E párátlanító berendezést váltja le. Az új páragyűjtő berendezés megőrizte a korábbi modell előnyeit: nagyon csendes üzemelést, az egyszerű beállítást és a megbízható működést. A készülék új, szebb megjelenést kapott, digitális kijelzőjén 5%-os lépésekben lehet beállítani a kívánt páratartalmat, és kijelzi az aktuális páratartalmat (5%-os pontossággal). Ezen felül még időzítési funkcióval gazdagodott a párátlanító berendezés, melynek segítségével 2, vagy 4 órára lehet ki- és bekapcsolásra beállítani a készüléket. Lehetőség van a kondenzvíz csövön történő elvezetésére is, ehhez egy kis ajtó mögött elhelyezett vízcső csatlakozás áll rendelkezésre. A berendezés könnyen hordozható, ezt nagyméretű fogantyú és kerekek segítik.

 

  A SINCLAIR CFO-20Nberendezés működéséről:

A párátlanító berendezések a hűtve szárítás elvén működnek. Röviden ez azt jelenti, hogy a berendezés egy hűtőberendezéshez hasonló hűtőrendszert tartalmaz. Egy átlagos szűrőn keresztül beszívott levegő először a hideg hőcserélővel találkozik.

 

 

  A hideg felületen a levegőben lévő pára kicsapódik, hasonlóan a hűtőből kivett üdítős üvegre kicsapódó párához. A kicsapódott víz lecsurog és egy kondenzátum tartályban gyűlik, a tartály telítettsége esetén a berendezés kikapcsol. A párátlanított, száraz levegő ekkor kicsit lehűl, viszont ez után áthalad a hűtőrendszer kondenzátor részén, ami viszont egy meleg hőcserélő. Itt a levegő visszamelegszik, sőt kis mértékben még túl is melegszik eredeti hőmérsékleténél, mivel a hűtőrendszer működtetését végző kompresszor hulladék hője és a páralecsapódás során felszabaduló hő kis mértékben emeli a levegő hőmérsékletét. A berendezés ezt a párátlanító folyamatot addig végzi, míg le nem csökken a levegő páratartalma a kívánt szintre. Ha ez megtörténik, akkor a beépített higrosztát, páratartalom érzékelő lekapcsolja a párátlanító kőrfolyamatot.

 

 

  • - minimum zajszint: 41 dB (A)
  • - 20 liter/24óra maximális párátlanító kapacitás
  • - 80 - 120 m³ térfogatra ajánlott
  • - 30 - 44 m² területre ajánlott
  • - beépített páratartalom szabályzó
  • - 3 ventilátor fokozat (41 / 43 / 45 dB(A))
  • - +5°C és 35° között használható
  • - 4,9 literes tartály
  • - 115/130/150m³/h légszállítás
  • - max. 330W villamos fogyasztás