Szolgáltatásaink

A Mecsek-Klíma Kft. szolgáltatási tevékenysége nem csupán világszínvonalú termékek forgalmazásában merül ki (klíma lég- és szellőzőtechnika) de emellett magas színvonalú kivitelezői munkák és rendszeres klíma karbantartási szerződések színesítik cégünk szolgáltatási palettáját.

Ezt tudjuk nyújtani

Felmérés & Telepítés

Karbantartás

Értékesítés

Felmérés & Telepítés

A sikeres telepítés feltétele az alapos felmérés.

Több évtizedes működési tapasztalatunk birtokában tudjuk, hogy a helyszín ismerete és az ügyféligény pontos feltérképezése jelenti a sikeres kivitelezés záloga. Emiatt az előzetes telefonos vagy e-mailes érdeklődést követően időpontot egyeztetünk, majd a helyszínen az ügyféllel közösen, a számára legmegfelelőbb műszaki megoldást átbeszélve, írásos ajánlatot adunk. A felmérés és ajánlatkészítés Pécsen és vonzáskörzetében ingyenes. Lakossági hőszivattyús igény esetén a helyszíni felmérés és gépész terv ismeretében készítjük ajánlatunkat, akár társasházi méretben is. A megvalósulást követően pedig vállaljuk a karbantartási, üzemeltetési és távfelügyeleti feladatok ellátását, garancia időn túl is. Ipari és kereskedelmi kategóriában a vizes rendszerektől kezdve az elektromos és gázmotoros VRV rendszerekig telepítünk, karbantartunk és javítunk immár 22 éves tapasztalattal, valamint olyan partnerekkel és referenciákkal, amelyek a kölcsönös bizalomra és az általunk végzett munka minőségére épülnek!

Karbantartás

Cégünk immáron több évtizede foglalkozik klímaberendezések karbantartásával és szervizelésével. A karbantartás nemcsak a gyártói kötelezettségek megőrzése miatt fontos, hanem a saját egészségünk védelme miatt is. Az elhanyagolt, szennyezett beltéri egység hőcserélőjén, csepptálcáján, ventilátorán olyan nemkívánatos gombák és baktériumok szaporodhatnak el, amelyek enyhébb esetben csak szaghatással jelentkeznek, rosszabb esetben nyálkahártya irritációt vagy akár atípusos tüdőgyulladást (legionellózis) is okozhatnak. Mindezek megelőzése érdekében, a mechanikus tisztítást követően, megfelelő vegyszeres kezeléssel fertőtlenítjük a berendezés belterét. Erre a legmegfelelőbb anyag a hazai gyártású ECOWIAN HIGEN+99 ipari fertőtlenítője, ami pH semleges és biológiailag lebomló anyag. Amennyiben igény van rá, a beltéri egység tisztításán kívül magát a helységet is (szoba, iroda) tudjuk csírátlanítani ózonos légtisztítóval. A kültéri egység karbantartása szintén fontos feladat, mivel az ebben elkoszolódó hőcserélő teljesítmény csökkenést, megnövekedett energiafelhasználást, zajosságot és fűtés üzemmódban leolvasztási problémát okozhat. Ennek elkerülése végett mechanikus, majd nagynyomású levegős, és/vagy vizes tisztítást, súlyosabb esetben vegyszeres-vizes tisztítást végzünk, amelyet villamos és kalorikus ellenőrzéskövet. Az így karbantartott berendezések élettartama hosszabb, hatásfokuk a gyári értéken tartható.