Kapcsolat

Mecsek Klíma
Rácvárosi út 68.
Pécs, 7634
72/ 534-761
Fax: 72/ 336-797
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.mecsekklima.hu

Magas hatásfokú „zöld” fűtés a Panasonic új levegő-víz hőszivattyús rendszereivel

 

 Új AQUAREA levegő-víz hőszivattyúk 2013/2014 katalógus (3,81 MB)

 

Az energiaipari innováció frontvonalában az Aquarea egyértelműen „zöld” fűtő és légkondicionáló rendszerként szerepel.


Az Aquarea azon újgenerációs fűtő- és légkondicionáló rendszerek tagja, melyek megújuló, ingyenes energiaforrást - levegőt - használnak a lakás fűtésére vagy hűtésére, illetve a meleg víz előállítására. Az Aquarea hőszivattyú sokkal rugalmasabb és költséghatékonyabb megoldást nyújt a hagyományos fosszilis üzemanyaggal működő kazánokhoz képest

 

Ideális fűtési megoldás új és régi épületekhez:
• 3-16 kW közötti széles teljesítménytartomány, egy- és háromfázisú megoldás, monoblokk és split
• 3 kivitel:

• Általános hőszivattyú
• Magas hőmérsékletű hőszivattyú (a kilépő víz hőmérséklete 65°C)
• Teljes terhelésű hőszivattyúk akár -15°C hőmérsékletig


• Magas hatékonyságú hőszivattyú, akár -20°C-os külső hőmérséklet esetén
• 4,74-es COP értékével csökkenti az energiaköltségeket.*
• Csökkenti az energiafelhasználást és a CO2 kibocsátást.
• Nyáron hűtést biztosít
• Magas fokú rugalmasság:

• Meglévő fűtőrendszerekhez csatlakoztatható
• Fotovoltaikus napelemekhez csatlakoztatható

Kifogyhatatlan, ingyenes energiaforrásokkal vagyunk körülvéve: a nap által biztosított energia környezetünk minden elemében jelen van. A levegőben, a földben, a talajvizekben...

 

A hőszivattyúk lehetővé teszik számunkra ennek az ingyenes, kimeríthetetlen energiának a kihasználását, és erejének otthonaink fűtésére fordítását. Az áramszámla csökkentése mellett ezeknek a rendszereknek megvan az a hatalmas előnye, hogy fosszilis tüzelőanyagot takarítanak meg, miközben csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását**.

 

A Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúk a külső levegő hőtartalmát használják fel: egy hőcserélőn keresztül az otthonok fűtésére használt vizet melegítik fel, illetve bizonyos Aquarea típusok alkalmasak a ház nyári légkondicionálásának biztosítására, valamint meleg víz előállítására egész évben.

 

*COP: energiahatékonyság fűtési üzemmódban. A 4,74 COP érték a 9kW WH-MDF09C9E8 vagy WH-UD09CE8 modellekre vonatkozik, 7°C külső hőmérséklet esetén, 30°C kilépő és 35°C belépő vízhőmérséklet mellett (az EN 14511-2 szerint).

**Megjegyzés: Az ADEME (francia környezetvédelmi és energiafelügyeleti hivatal) arra biztatja a felhasználókat, hogy hőszivattyús technológián alapuló fűtő- és hűtőrendszert válasszanak.


AKÁR 78% ENERGIAMEGTAKARÍTÁS!

A hagyományos elektromos fűtéshez képest a Panasonic Aquarea hőszivattyú 78%-os megtakarítást biztosít. A 9kW-os Aquarea rendszer COP értéke például 4,74. Ez 3,74 kW-tal több, mint amit egy hagyományos elektromos fűtési rendszer biztosítani tud, melynek COP értéke maximum 1. Ez 78% megtakarítást jelent. Az energiafogyasztás tovább csökkenthető, ha az Aquarea rendszerhez fotovoltaikus
napelemeket csatlakoztatnak. 

 

Az energiafogyasztásról

A hőszivattyú által előállított hő 78%-a ingyen van, hiszen az a külső levegőből származik. A minősítés körülményei: Fűtés: Belső levegő hőmérséklete: 20°C száraz hőmérő (DB) / Külső hőmérséklet: 7°C száraz hőmérő (DB) / 6°C nedves hőmérő (WB). Körülmények: Belépő víz hőmérséklete: 30°C. Kilépő víz hőmérséklete: 35° 

 

 


 


A Panasonic a vásárlók igényeinek kielégítésére teljesen új termékcsaládot hozott létre


Több fajta hőszivattyú érhető el:

Monoblokk rendszer
A készülék egyetlen kültéri egységből áll. Az üzembehelyezéshez nincs szükség hűtököri vezetékekre, közvetlenül afűtőrendszerhez csatlakozik.

Osztott rendszer
A rendszer egy külső egységből és egy hidraulikus modulból áll, melyek általában a tárolóban vagy a garázsban kerülnek elhelyezésre.